Турчинов: Україна має повний цикл виробництва бойових ракет

 

Україна має повний цикл виробництва бойових ракет – від розробки корпусу, бойової частини ракетного палива до пускової установки й системи управління, які за якістю перевершують російські аналоги.
Про це в інтерв’ю Lb.ua розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає “Новинарня“.

“Відновлення ракетобудівної галузі, дійсно, одна з тем, якими я безпосередньо займаюся. І це не красива агітка, а необхідність. Без цього ми не зможемо захищати свою країну. І тут є серйозний результат. Ми сьогодні почали виробляти українські ракети, всі складові елементи яких виробляються також в Україні. Не багато країн мають повний цикл такого виробництва!” – сказав секретар Радбезу.

Олександр Турчинов зазначив, що останні випробування показали не просто високу якість українських ракет, а й те, що вони кращі за російські аналоги.

“Це важливо. Виробництво ракети – це не тільки розробка корпусу, бойової частини, пускової установки і системи управління, це ще й тверде ракетне паливо. Його виробляють лічені країни”, – підкреслив він.

За словами секретаря РНБО, Україна сьогодні відновлює втрачені позиції держави, що володіє сучасними ракетними технологіями.

“Ядерного потенціалу у нас сьогодні немає. Але ми робимо ставку на сучасні військові технології, які, може, і не можна порівняти з ядерною зброєю, але дають можливість ефективно захищати себе”, – сказав Турчинов і додав, що в Україні на сьогодні ведуться різні розробки в галузі ракетобудування, у тому числі й секретні.

Читайте також:
У грудні почнуться випробування українського ракетного комплексу “Грім”

КБ “Луч” провело успішне випробування нової моделі керованої ракети

Під час стрільб в Криму дві російські ракети не долетіли до цілі та впали в море

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна