Парламент Угорщини провалив голосування про заборону розселення мігрантів за квотою ЄС

 

Парламент Угорщини з невеликою перевагою голосів відхилив внесення змін у Конституцію, запропоновані прем’єр-міністром Віктором Орбаном, які забороняли розселення мігрантів в країні. Про це повідомляє Reuters.

Запропонована конституційна поправка отримала 131 голос у 199-місцевому парламенті. Для внесення змін у Конституцію необхідно набрати дві третини голосів (133 голоси). Опозиційні партії бойкотували голосування, зокрема праворадикальний “Йоббік”, який висунув додаткові вимоги щодо протидії мігрантам.

Голосування відбулося у відповідь на план Євросоюзу встановити квоти мігрантів, узгоджений 2015 року, за яким в країнах ЄС мали розмістити 160 тисяч мігрантів. Угорщина за квотою мала отримати 1294 мігрантів.

Як повідомляла “Новинарня“, у жовтні на референдумі угорці проголосували за те, щоб відхилити квоти ЄС, але низька явка (40%) зробила його недійсним.
З тих, хто голосував, 98% підтримали заклик прем’єра Орбана заблокувати квоти.

Орбан виправдовував парламентське голосування тим, що 3,3 мільйона угорців проголосували проти квот на мігрантів, зазначає “Європравда“.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна