За рік існування Нацполіції було порушено 925 проважень щодо корупції поліціянтів, – Деканоїдзе

 

За неповний рік існування Національної поліції було порушено 925 кримінальних проваджень щодо поліцейських за підозрою у корупції.
Про це заявила голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе на прес-конференції, присвяченій річниці вступу в силу закону “Про Національну поліцію України”, повідомляє “Укрінформ

“Боротьба проти корупції… впродовж 11 місяців, оскільки Національна поліція розпочала працювати у листопаді минулого року, департамент внутрішньої безпеки відкрив 925 кримінальних проваджень проти співробітників нашої системи”, – сказала вона.

Крім того, Деканоїдзе відзначила, що департаментом захисту економіки впродовж 9 місяців цього року було порушено 3500 кримінальних справ у сфері службової діяльності. Висунуто обвинувачення 997 посадовцям органів влади і місцевого самоврядування, а також 460 службовцям контролюючих органів.

Голова Нацполіції також повідомила, що за рік до лав Нацполіції було набрано 12 тисяч нових співробітників, створено за сучасними стандартами спецпідрозділ КОРД, в якому вже працює 368 спецназівців по всій країні.
Вона також віднесла до досягнень за рік створення єдиної системи “102”.

За рік підтримка Нацполіції у суспільстві збільшилася до 46 відсотків, підкреслила Деканоідзе.

Читайте також:
Деканоїдзе пригрозила начальникам облуправлінь через криміногенну ситуацію і дала півтора місяця на покращення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна