Після храму КП в Маріуполі так само спалили церкву УПЦ МП в Павлограді

 

У Павлограді на Дніпропетровщині підпалили храм УПЦ МП: у церкві кажуть, що зловмисники закидали його пляшками із легкозаймистою рідиною.

Як повідомив Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, пожежа сталася 7 листопада близько другої години ночі.

“Зловмисники закинули до церковного приміщення три «коктейлі молотова»: два – до храму, один – до вівтаря. За повідомленням настоятеля парафії протоієрея Андрія Демидаса, внаслідок займання повністю вигорів клірос з богослужбовими книгами, а також зазнала значних пошкоджень центральна частина храму: попсовано розпис, ікони, вікна, опалювальну систему, предмети церковного побуту”, – пише сайт УПЦ МП.

При цьому вівтар уцілів, бо з однієї пляшки випав запал.

Місцева поліція повідомляє, що за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу.

Проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення обставин події та мотивів злочину.

Нагадаємо, днем раніше в подібний спосіб було спалено храм УПЦ Київського патріархату в Маріуполі, де благословляли воїнів АТО.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна