Пекін пропонує створити українсько-китайську зону вільної торгівлі

 

Китай запропонував створити українсько-китайську зону вільної торгівлі. Про це у Києві на міжнародному форумі “Шовковий шлях-2016” (Ukraine Silk Road Forum) заявив посол КНР Ду Вей, повідомляє “Укрінформ”.

“Китайська сторона запропонувала на робочому рівні амбітну мету – створення українсько-китайської зони вільної торгівлі. Сподіваємося на активізацію дослідження цього питання з української сторони”, – сказав Ду Вей.

Крім того, за словами посла КНР, реалізація китайського проекту Шовкового шляху, що покликаний активізувати економічне співробітництво і нарощування торгівлі між КНР і Європою, немислима без України.

“Без України реалізація ініціативи буде неповною, навіть немислимою. Через це Україна стала однією з перших серед більш ніж 60 країн, які приєдналися до Шляху”, – зазначив він.

Україна разом із 20 іншими країнами увійде в створювану Китаєм асоціацію з просування економічного співробітництва – проект Шовкового шляху, для запуску якої китайські фонди зібрали вже близько 300 мільярдів юанів або близько 46 мільярдів доларів, зазначає агенція.

Читайте також:
США і Китай – лідери за обсягами надання ЗСУ медичної матдопомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна