За добу в АТО 47 обстрілів, працює артилерія. У Мар’їнці поранено місцевого жителя

 

За минулу добу, 5 листопада, в зоні проведення антитерористичної операції на Сході серед українських військових внаслідок бойових дій немає загиблих і поранених. Про це повідомив на брифінгуречник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

“Незважаючи на провокації та обстріли з боку ворога, українська армія утримує позиції на лінії зіткнення. Завдяки злагодженій роботі та бойовим навикам, жоден військовослужбовець не загинув і не був поранений в результаті бойових дій”, – заявив він.

Як поінформував перед тим прес-центр штабу АТО, протягом доби 5 листопада російсько-окупаційні війська 47 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 24 випадки порушення режиму припинення вогню.
В Лебединському та Новотроїцькому проти сил АТО бойовики застосували гранатомети, кулемети, стрілецьку зброю, в районах Павлополя та Широкиного – вогонь вели з озброєння БМП, мінометів калібру 82 мм, кулеметів і гранатометів. Поблизу Мар’їнки, Красногорівки, Талаківки та Водяного обстріли відбулися з мінометів калібру 120 мм. На цій ділянці оборони ворог посилював інтенсивність вогню гранатометами, кулеметами великого калібру та снайперами.

“Укріплення Збройних сил України в Тарамчуку зазнали обстрілів із мінометів та ствольної артилерії калібрів 120 мм та 152 мм,” – зазначили у штабі.

На Донецькому напрямку відбулось 11 обстрілів у бік українських позицій.
По захисниках Верхньоторецького “працювали” з мінометів калібру 82 мм, у Зайцевому – з гранатометів та стрілецької зброї, а в Авдіївці і Луганському бойовики вкотре застосували озброєння БМП, міномети калібрів 82 та 120 мм.

На Луганському напрямку зафіксовано 12 провокацій проти сил АТО.
У напрямку Новоолександрівки, Кондрашівки та Лопаскиного російсько-окупаційні війська використовували гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю. В районі Новозванівки бойовики вели вогонь зі ствольної артилерії калібру 152мм, а по українських підрозділах у Троїцькому, окрім артилерії, противник використав протитанкові ракетні комплекси та міномети 82-го та 120-го калібрів.

У місті Мар’їнка Донецької області, де бойовики пізно ввечері 5 листопада відкрили вогонь по житловому кварталу, місцевий житель отримав осколкове поранення голови. Про це повідомила прес-служба Нацполіції.
У момент обстрілу чоловік 1953 року народження перебував у дворі свого будинку, годував собаку. Потерпілому надана медична допомога.

Читайте також:
МОУ із запізненням підтвердило загибель двох бійців від детонації боєприпаса у стволі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна