У Маріуполі підпалили храм УПЦ КП, найближчий до фронту. Настоятель просить підтримки. ФОТО

 

У ніч на 6 листопада зловмисники в Маріуполі підпалили храм УПЦ Київського патріархату, розташований на вулиці Олімпійська, 79-а.
Церква на честь Покрови Пресвятої Богородиці була споруджена на місці, де в 1999 році відбулося побиття патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Це один із найближчих храмів УПЦ КП до лінії фронту, в якому відбувається благословення українських воїнів, повідомляє “Новинарня“.

tserkva-upts-kp-mariupol-olimpiyskaПресвятої Богородиці УПЦ КП в Маріуполі“Зателефонував наш військовий капелан отець Любомир Кащій і повідомив, що йому спалили церкву. Ця церква Київського патріархату була ним збудована в 2003 роцi, і навіть не була пошкоджена, коли в січні 2015 року прилетіли “гради” на мікрорайон “Східний” і лягли поруч”, – розповіла волонтерка Галина Однорог у коментарі місцевому сайту 0629.com.uа.

Як стало відомо 0629, близько 2.00 ночі двоє людей вибили вікно та кинули в приміщення храму дві пляшки запальної суміші. В результаті цього загорілася обшивка куполу. Однак ікони і святий престол у храмі не постраждали – настоятель назвав це “підтвердженням благодаті Божої”.
Жертв і постраждалих також немає.

На місці події працювали пожежники й слідчо-оперативна група Лівобережного відділення поліції, приїздив голова Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

За фактом пожежі в церкві відкрито кримінальне провадження. Факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.194 – “умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу”.
Триває розслідування.

tserkva-upts-kp-mariupol-pislya-pozhezhi-1 tserkva-upts-kp-mariupol-pislya-pozhezhi-3 tserkva-upts-kp-mariupol-pislya-pozhezhi-2 tserkva-upts-kp-mariupol-pislya-pozhezhi-9 tserkva-upts-kp-mariupol-pislya-pozhezhi-4 tserkva-upts-kp-mariupol-pislya-pozhezhi-8 tserkva-upts-kp-mariupol-pislya-pozhezhi-7 tserkva-upts-kp-mariupol-pislya-pozhezhi-6 tserkva-upts-kp-mariupol-pislya-pozhezhi-5 tserkva-upts-kp-mariupol-pislya-pozhezhi-10 tserkva-upts-kp-mariupol-pislya-pozhezhi-11 tserkva-upts-kp-mariupol-pislya-pozhezhi-12
<
>

Настоятель храму, митрофорний протоієрей Любомир Кащій у соцмережі зазначив, що в храмі проводилося нагородження бійців медалями “За жертовність і любов до України”.

“Ворог не дрімає і зазіхає на саме Святе – на Духовність Української Нації”, – написав у “Фейсбуці” о. Любомир, який є також заступником координатора синодального управління військового духовенства УПЦ КП оперативно-тактичного угруповання “Маріуполь”.

“Було вчасно викликано ДСНС, які оперативно ліквідували джерело займання. В гасінні брали активну участь настоятель о. Любомир та о. Павло (Основенко). Велика подяка пожежникам від нашої парафії.
Але шкода, завдана нам, дуже велика, тому просимо всіх українців і тих, хто любить Україну та її Святу Православну Церкву Київського Патріархату, допомогти відродженню Свято-Покровського храму в м. Маріуполі, який має важливе значення для нездоланності Українського Незалежного Духу”, – написав отець Любомир.

“Картка Приватбанку 5168 7420 6704 5249, Кащій Любомир Володимирович. Будемо дуже вдячні за будь-яку допомогу”, – додав він.

Читайте також:
Вночі бойовики обстріляли мирні квартали передмістя Маріуполя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна