Помер чинний суддя КС, який у 2010 році скасовував політреформу “під Януковича”

 

Помер чинний суддя Конституційного Суду України Олег Сергейчук, який перебував на посаді з вересня 2010 року. Про це повідомили в прес-службі КСУ.

“5 листопада 2016 року пішов з життя суддя Конституційного Суду України, заслужений юрист України – Олег Анатолійович Сергійчук”, – йдеться в повідомленні.

8 грудня йому виповнилося б 50 років.

Олег Сергейчук народився 8 грудня 1966 року в м Севастополь. У вересні 2010 року призначений суддею КСУ за квотою X з’їзду суддів України. Перед тим із 2006-го по 2010 рік Сергейчук був суддею Вищого адміністративного суду України, главою кваліфікаційної комісії адміністративних суддів.
Присягу судді КС прийняв 21 вересня 2010 року.
Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Як відомо, КСУ – уже з Олегом Сергейчуком у складі – 30 вересня 2010 року визнав неконституційною політреформу (закон “Про внесення змін до Конституції України”) від 8 грудня 2004 року № 2222, пославшись на порушення процедури під час розгляду та ухвалення закону у ВР. Цим самим Конституційний Суд фактично “в ручному режимі” збільшив повноваження президента до рівня 1996 року. Вважалося, що таке рішення КС ухвалив через залежність від Віктора Януковича.
Окремі думки щодо цього рішення тоді висловили тільки два судді КС – Віктор Шишкін і Петро Стецюк.

Церемонія прощання з суддею відбудеться 7 листопада о 13:00 в меморіальному залі лікарні “Феофанія” (Київ, вул. Академіка Заболотного, 21).

Читайте також:
Верховна Рада почала потроху чистити Конституційний Суд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна