Українська поліція Донеччини зареєструвала понад 400 кримінальних правопорушень за скаргами жителів ОРДО

 

За 10 місяців 2016 року українська поліція Донеччини зареєструвала 411 кримінальних правопорушень на території, підконтрольній так званій “ДНР”. Про це заявив начальник ГУ НП Нацполіції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

“Громадяни, постраждалі в “молодій республіці” від рук злочинців, із заявами звертаються в поліцію Донецької області на підконтрольній українській владі території області. Від безвиході і з надією на розкриття злочинів, незважаючи на те, що можливості для проведення слідчих і оперативно-розшукових заходів у нас обмежені, люди продовжують звертатися із заявами в наші підрозділи”, – написав він на своїй сторінці в соцмережі.

Аброськін повідомив, що найбільша кількість звернень до поліції надійшла з міста Донецьк – 257, Горлівка – 53, Макіївка – 36, Дебальцеве – 25, Єнакієве – 17, Ясинувата – 8.

Глава поліції Донеччини також повідомив, що найпопулярнішими злочинами є крадіжки транспортних засобів – 105 випадків. Також – крадіжки особистого майна (58) і факти шахрайства (21).

“Нам відомо про 25 фактів скоєних на окупованій території вбивств і 21 випадок викрадення громадян, крім цього, надійшли заяви про 17 інцидентів незаконного позбавлення волі”, – зазначив він, додавши, що “це тільки офіційні звернення. Повної статистики про криміногенну ситуацію в “ДНР” немає”.

“Як кажуть потерпілі на окупованій території, злочини скоюють бойовики і “поліцаї”, а на себе заяви вони не беруть, а то й зовсім загрожують розправою”, – зазначив Аброськін.

Читайте також:
Розвідка оприлюднила свіжі факти злочинів і п’яних ексцесів в “армії ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна