СБУ заборонила в’їзд в Україну майже 140 російським артистам

 

Служба безпеки України заборонила в’їзд в країну близько 140 російським діячам культури. Про це повідомила в соцмережі нардеп від БПП Ольга Червакова, яка отримала ці дані від СБУ у відповідь на свій депутатський запит.

В СБУ зазначили, що 50 представників російської культури потрапили до цього списку з грудня минулого року.

“За результатами перевірки було виявлено ряд осіб, діяльність або висловлювання яких суперечили інтересам забезпечення безпеки нашої держави, у зв’язку з чим було прийнято рішення про заборону їм в’їзду на територію України”, – йдеться в документі.
При цьому імена російських артистів, яким заборонений в’їзд в Україну, не вказуються.

За словами Червакової, активісти руху “Відсіч” стверджують, що направили в СБУ подібний запит ще рік тому, проте на їх звернення ніхто не відповів. Тож 12 жовтня нардеп відправила депутатське звернення голові СБУ Василю Грицаку.

Як повідомляла “Новинарня“, 4 листопада перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко виступила з ініціативою створення в уряді структури, що займалася б відстеженням осіб, зокрема діячів культури, які з порушеннями законів відвідували окупований Крим, аби заборонити їм виступи на підконтрольній уряду території України. Також вона виступила за заборону в’їзду в Україну “спостерігачам” на т.зв. “праймеріз” в “ЛНР/ДНР”.

Читайте також:
ДПСУ врахувала критику Геращенко щодо в’їзду в Україну “лабухів з Криму”
і “спостерігачів з ОРДЛО”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна