НАБУ за власною ініціативою перевіряє 20 посадовців з показовими е-деклараціями

 

Національне антикорупційне бюро за власною ініціативою проводить перевірку щодо майже 20 держслужбовців за фактом поданих е-декларацій. Про це в суботу, 5 листопада, в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив директор НАБУ Артем Ситник.

“НАЗК проводить суцільну перевірку поданих декларацій на предмет відповідності законодавству – як кримінальному, так і адміністративному, якщо буде встановлено ознаки невідповідності – матеріали передаються до НАБУ”, – зазначив він.

“НАБУ, яке має свою підслідність – якщо будуть звернення чи повідомлення про факти незаконного збагачення, які підслідні Антикорупційному бюро – відповідні перевірки буде розпочато. Поки що таких звернень небагато, лише два, але думаю, що коли завершиться термін внесення змін до декларацій, кількість цих звернень буде набагато більшою”, – додав Артем Ситник.

“Два народних депутати написали звернення на своїх колег… Ще один (В’ячеслав Костянтиновський) написав, щоб його перевірили”, – розповів голова Бюро.

Він зауважив, що аналітичне управління НАБУ наразі аналізує декларації, які є “найбільш очевидними з точки зору незаконного збагачення”, і за власною ініціативою виявлятиме ознаки незаконного збагачення та брехню у деклараціях.

За словами Ситника, наразі в НАБУ перевіряють близько 20 чиновників.

“Це в тому числі народні депутати”, – повідомив Ситник. Він нагадав, що категорії посадовців, які підслідні НАБУ –  члени уряду, парламенту, держслужбовці категорії “А” та судді.

“У суддів дуже багато цікавих декларацій. Вони є одним з наших пріорітетів роботи, їхнім деклараціям буде приділено окрему увагу”, – додав директор НАБУ.

Читайте також:
В НАБУ пояснили, коли реагуватимуть на е-декларації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна