Мешканці ОРДЛО отримають заборговані пенсії від України, але після деокупації, – Розенко

 

Мешканці окупованих територій отримають пенсію за весь час перебування у складі “ДНР” і “ЛНР”, але лише після повернення цих територій під контроль України. Про це під час прес-конференції у Львові сказав віце-прем`єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє “Укрінформ“.

“Мешканці так званих ДНР і ЛНР зможуть отримати пенсії в повному обсязі за увесь час проживання в окупованій зоні за умови її переходу під контроль України”, – зазначив Розенко.

Він нагадав, що зараз Пенсійний фонд України не обслуговує окуповані території. Проте переселенці звідти мають змогу оформити і отримувати пенсійні виплати.
Тепер на них, як і на інших громадян України, поширилася можливість оформити чи перерахувати пенсію у будь-якому зручному для себе відділенні Фонду.

Більше того, вони першими отримують електронні пенсійні посвідчення, які одночасно є картками для отримання щомісячних виплат за втрату працездатності, сказав Розенко.

Як підкреслив віце-прем’єр, кошти з Пенсійного фонду України отримують і будуть отримувати винятково громадяни України.

Читайте також:
Пенсійний фонд України веде офіційне листування з бойовиками “ДНР”. ДОКУМЕНТИ

У “ДНР” оформлюють українські пенсії за 1 день і 2400 грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна