Доба в АТО: п’ятеро поранених, 38 обстрілів, по Широкиному били зі ствольної артилерії

 

За минулу добу, 4 листопада, в зоні проведення АТО жоден український військовослужбовець унаслідок бойових дій не загинув, але п’ятеро отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу в результаті бойових дій загиблих українських військових немає, але п’ять військовослужбовців отримали поранення “, – сказав він.

Загалом 4 листопада бойовики 38 раз обстріляли позиції сил АТО, про що повідомив прес-сцентр штабу.

На Маріупольському напрямку відбулося 25 випадків порушення режиму припинення вогню. В Павлополі й Новотроїцькому проти сил АТО бойовики застосували стрілецьку зброю та гранатомети. Поруч із Красногорівкою бойовики вели вогонь із мінометів калібру 82 мм. В районах Тарамчука, Водяного, Талаківки – з мінометів 120-го калібру, а по укріпленнях Збройних сил України в Гнутовому “працювали” з кулеметів та мінометів обох калібрів.
У Старогнатівці режим тиші порушено з озброєння БМП, а в Широкиному, окрім цього, – зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів та ствольної артилерії 120-го та 152-го калібрів.

На Донецькому напрямку зафіксовано 8 випадків відкриття вогню в бік українських позицій. По захисниках Опитного вогонь вели зі стрілецької зброї, в Луганському – з озброєння БМП, а в напрямках Троїцького, Верхньоторецького та Кам’янки окупанти задіяли стрілецьку зброю, кулемети та гранатомети.
Різні зразки озброєння, зокрема міномети калібру 82 мм, противник використовував також в Зайцевому і Авдіївці.

На Луганському напрямку штаб нарахував 5 провокацій проти сил АТО. У напрямку Новоолександрівки російсько-окупаційні війська використовували протитанкові ракетні комплекси, в Лопаскиному та Кримському – гранатомети різних систем. Укріплення українських воїнів у Троїцькому було піддано обстрілам з мінометів калібру 82 мм, а в Новозванівці – з мінометів найбільшого, 120-го калібру.

Читайте також:
Уповноваженим президента з допомоги пораненим в АТО стане санінструктор Свириденко,
який втратив під Дебальцевим руки й ноги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна