Під час бойового зікнення з окупантами загинув один український воїн, ще один помер у Запоріжжі

 

За минулу добу, 3 листопада, внаслідок бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції один військовий загинув, двоє отримали поранення та ще один воїн, який раніше був поранений, помер у лікарні міста Запоріжжя. Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, інформує “Новинарня“.

Він зазначив, що один військовий загинув та один був поранений 3 листопада внаслідок обстрілу в Авдіївці.

Також, за словами речника, у селищі Семигір’я, що на Донецькому напрямку, сталося бойове зіткнення. Бій тривав протягом 15 хвилин, в результаті один військовий отримав поранення.

Як повідомляв у “Фейсбуці” батальйон “Айдар”, попередньої ночі загинули двоє його бійців – Кочетов Сергій (Кот) і Саюк Микола (Француз). Вони не внесені в офіційну статистику бойових втрат штабу АТО.
Судячи з коментарів, це небойові втрати, спричинені несправністю міномета. Зокрема про це у ВР заявив народний депутат Тарас Пастух.

Крім того, за повідомленням штабу АТО, бойовики ОРДО випустили шість снарядів по мирних кварталах села Виноградне. Уламками та вибуховою хвилею було пошкоджено сім будинків – розбиті вікна, пошкоджені двері та стіни. В багатьох спорудах значні руйнування всередині. Також внаслідок обстрілу були пошкоджені мережі електро- та газопостачання.

На брифінгу полковник Андрій Лисенко повідомив, що керівництво НЗФ активно проводить політику приховування втрат серед бойовиків. Для них на місцевих кладовищах відводяться спеціальні місця. Мертвих окупантів довго тримають у спеціальних сховищах, після чого зі статусом “не впізнаний” ховають, встановлюючи лише табличку з номером.

Зазначається, що у місті Моспине на окремій ділянці кладовища виявлено більш як 100 могил. Ховають окупантів без трун, на невелику глибину, що може спричинити зараження навколишнього середовища.

Читайте також:
На Донецькому напрямку бойовики вели вогонь з БМП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна