Депутата Семенченка таки позбавили звання майора

 

Київський апеляційний адміністративний суд визнав законним наказ колишнього в. о. командувача Національної гвардії Миколи Балана про позбавлення народного депутата Семена Семенченко (фракція “Самопоміч”) військового звання “майор резерву”.
Про це повідомляє джерело в суді, передають “Українські новини“.

Таким чином, суд скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва, який визнав незаконним і таким, що підлягає скасуванню, наказ Балана про позбавлення Семенченка звання майора.

Тепер Апеляційний суд визнав дії Нацгвардії законними і скасував рішення суду першої інстанції.

Як зазначило джерело, це рішення Київський апеляційний адміністративний суд оголосив у п’ятницю, 4 листопада.

ОНОВЛЕНО. Пізніше Семен Семенченко прокоментував рішення суду.

“На апеляцію, яка була призначена судом до розгляду в рекордно короткі терміни, були кинуті всі корупційні сили. Головуюча суддя Троян (мільйон гривень “призів і виграшів” за декларацією) вирішила спробувати всидіти на двох стільцях. В результаті було ухвалене унікальне за своїм ідіотизмом рішення: апеляційну скаргу НГУ було задоволено частково. Тобто вирішили майора забрати, а капітана залишити“, – написав він у своєму “Фейсбуці”.

Як відомо, в січні Національна гвардія оприлюднила наказ про позбавлення офіцерського звання народного депутата Семена Семенченка.
Прокуратура заявляла, що депутат у серпні 2014 року використовував завідомо підроблені документи, зокрема тимчасове посвідчення офіцеру запасу на своє ім’я, шляхом надання посадовим особам військової частини №3027 для прийняття його на службу у військовому резерві.

До зміни документів командир батальйону Нацгварді “Донбас” Семенченко мав ім’я Костянтин Гришин та певні проблеми із законом та фінустановами.
До переїзду в Донецьк він жив у Севастополі, займався журналістикою та підприємництвом. Його заяви про службу в ВМСУ і звільнення в званні капітан-лейтенанта не підтвердилися.

Читайте також:
Фейкового майора Нацгвардії Семенченка розжалували в рядові

Начальник Генштабу розповів про помилки Дебальцівської операції,
згадавши “злив” Семенченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна