Відведення військ біля Станиці Луганської неможливе через обстріли з “Градів”

 

Розведення сил і засобів згідно з рамковою угодою поблизу Станиці Луганської 2 листопада не відбулося через обстріли з боку бойовиків, які не дотримуються взятих зобов’язань.
Про це заявив у четвер, 3 листопада, керівник групи української сторони СЦКК (Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін) генерал-майор Борис Кременецький.

“Збройні сили України готові до виконання рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів на Донбасі, однак обстріл позицій ЗСУ, який відбувся вночі 1 листопада, унеможливив виконання заходів з розведення сил на ділянці Станиця Луганська, запланованого на наступний день”, – процитував генерала Кременецького прес-офіцер СЦКК Тарас Грень.

Повторні обстріли наших позицій в Станиці Луганській ввечері 2 листопада ще раз красномовно підтвердили небажання керівництва ОРЛО виконувати взяті на себе зобов’язання, підкреслив Кременецький.

Близько чотирьох годин збройні формування так званої “ЛНР” обстрілювали українські позиції з мінометів 82-го калібру (забороненого Мінськими домовленостями), гранатометів АГС, РПГ, озброєння БМП та стрілецької зброї.

“Черговим свідченням зриву домовленостей з боку ОРЛО також став факт обстрілу позицій Збройних сил України поблизу населеного пункту Кримське із застосуванням реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град». Загалом було випущено близько 30 реактивних снарядів з району населеного пункту Сміле”, – зазначили в СЦКК, додавши, що про всі випадки порушення режиму припинення вогню поінформовано робочу групу СММ ОБСЄ.

“Наголошуємо, що розведення сторін, відповідно до Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів на Донбасі можливе лише після семи днів дотримання режиму припинення вогню. Збройні Сили України неухильно дотримуються взятих на себе зобов’язань”, – наголосив генерал Кременецький.

Читайте також:
Місію ОБСЄ так і не пускають на ділянки розведення військ

Як писала “Новинарня“, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів у трьох зонах на лінії розмежування. Документом передбачено розведення на 1 км з кожного боку в Золотому, Петрівському і Станиці Луганській.
При цьому спостережна місія ОБСЄ вперше зобов’язалася проводити цілодобовий моніторинг виконання домовленості про припинення вогню, яке має передувати розведенню.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому на Луганщині, 7 жовтня – у Петрівському на Донеччині. На 9 жовтня було заплановано розведення сил у Станиці Луганській, але воно так і не відбулося через обстріли з боку бойовиків.

Читайте також:
Тука: Розглядається ще три зони розведення військ. Мета – досягти миру

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна