Порошенко не хоче, щоб військові з січня 2017-го подавали е-декларації

 

Президент Петро Порошенко виступив проти е-декларування військових. Про це він сказав у четвер, 3 листопада, під час виступу на Міжнародному економічному форумі у Львові, передає “Новинарня” з посиланням на прес-службу Банкової.

“Не розумію, чому військовослужбовці, які зі зброєю в руках боронять державу, з 1 січня мають заповнювати електронні декларації. У них є чим займатися”, – сказав глава держави.

При цьому Петро Порошенко наголосив, що електронне декларування є надзвичайно важливим кроком у боротьбі з корупцією держслужбовців.

“Багато тих, хто зараз декларував, приписав собі кеш вдома, думаючи, що це нульова декларація, що це потім дозволить їм уникнути перевірки. Але ключова позиція – підвести риску того, що робили 25 років. І далі пояснити, де ти взяв ці гроші, голубе сизий”, – наголосив Порошенко.

Президент підкреслив: “Народ і суспільство має право це знати. Боротися треба не з багатими, як дехто думає, а зі злочинцями, які беруть квартири, машини, дачі, вілли, літаки, перебуваючи весь час на державній службі”.

За його словами, електронне декларування є важливим кроком, що почався з президента, який мав задекларувати все – від подушок на дивані до чашок на кухні.

Як відомо, перша хвиля е-декларування, яка охоплювала держслужбовців вищих рангів, закінчилася 30 жовтня. Декларації про свої активи за 2015 рік подавали президент України, народні депутати, прем’єр-міністр, члени Кабінету Міністрів України, всі судді, прокурори, слідчі, державні службовці 1—3 категорій, посадові особи місцевого самоврядування 1-3 категорій, керівники національних державних органів, керівники їхніх апаратів і структурних підрозділів, керівники деяких територіальних державних органів.

Друга хвиля декларування почнеться 1 січня 2017 року і завершиться 1 квітня 2017 року. Вона такі категорії, як директори державних підприємств, державних установ, комунальних підприємств та ін.

 

Читайте також:
Е-декларація Порошенка: мільярдер віддав на благодійність і армію 400 млн.

Порошенко вказав неповні відомості в своїй декларації, – Лещенко

Усе по темі – за тегом е-декларації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна