У Кремлі активно готуються до виборів: шукають конкурентів Путіну та побоюються сепаратизму

 

У Кремлі активно готуються до майбутніх президентських виборів, розробляють сценарії та шукають кандидатів, щоб створити видимість демократії. Як повідомляє “РБК” з посилання на власні джерела, перший заступник голови кремлівської адміністрації Сергій Кирієнко скликав політтехнологів, щоб обговорити майбутні президентські вибори.

“Зустріч носила неформальний характер, розмовляли за чаєм. Обговорювався порядок майбутньої президентської кампанії, технології, які могли б використовуватися, а також більш широка тема – політичне майбутнє системи”, – йдеться в повідомленні. Експертам було запропоновано висловитися про те, як влада може “ефективно виграти вибори президента” і як в цілому “зберегти стійкість політичної системи”.

У Кремлі поставлена задача провести майбутні вибори при високій явці, щоб кандидат, який представляє владу, – як очікується, це знову буде Володимир Путін, – отримав високий результат, пояснило джерело видання, близьке до адміністрації президента. “Але не такий, якими бували, наприклад, результати Карімова (колишній президент Узбекистану, помер 2 вересня 2016 року, – ред.)”, – уточнюється в повідомленні.

При цьому є проблема, хто складе конкуренцію основному кандидату. Лідери КПРФ і ЛДПР Геннадій Зюганов і Володимир Жириновський знаходяться в похилому віці: першому вже 72 роки, другому – 70, і незрозуміло, наскільки вони зможуть вести повноцінну кампанію. Лідер “Справедливої Росії” Сергій Миронов – “це результат в 2%, приблизно те ж саме і Явлинський”: “Неясно, кого ще виводити на ці вибори і чи виводити”, – констатує джерело.

Перед Кирієнком “ставиться завдання м’якше вибудувати відносини з регіонами, не нагинаючи губернаторів”: “В Кремлі, зокрема, побоюються, що в умовах економічної кризи підніме голову сепаратизм“.

Чергові вибори президента Росії мають відбутися в 2018 році. Відповідно до Конституції Російської Федерації главу держави буде обрано шляхом прямого загального таємного голосування строком на шість років.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна