США не планують входити в “нормандський формат”. Підтримують і так, – Йованович

 

Сполучені Штати Америки не планують приєднуватися до “нормандського формату”. Про це сказала в інтерв’ю “Радіо Свобода” посол США в Україні Марі Йованович.

“Не думаю, що наразі є плани про приєднання США до “нормандського формату”. Але це не значить, що США не є активними в дипломатичному плані. Ми співпрацюємо з Україною, маємо консультації з Францією і Німеччиною. Періодично ми також маємо зустрічі з росіянами, щоб побачити, чи є шляхи для конструктивного поступу у цьому процесі. Такою є наша підтримка “нормандської четвірки””, – зазначила дипломатка.

“Я думаю, ми підтримуємо Україну іншими способами, і є дуже активними в цій підтримці. Ми перебуваємо на постійному контакті з українською владою, аналогічно – з нашими партнерами у Франції й Німеччині”, – додала Йованович.

Як відомо, після останньої зустрічі у “нормандському форматі” в Берліні (Німеччина, Франція, Україна, Росія) президент Росії Володимир Путін заявив, що не проти розширення “нормандського формату” в тому числі за рахунок США.

Читайте також:
Німеччина не бажає розширювати “нормандський формат”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна