СБУ викрила розтрату 50 мільйонів на ремонті доріг у Кривому Розі

 

Розкрадання державних коштів, які виділялися з бюджету на утримання мережі автомобільних доріг Кривого Рогу (Дніпропетровська область), викрила Служба безпеки України спільно з прокуратурою.

Приватний підприємець, який є постійним підрядником будівельних робіт, у 2015-2016 роках отримав з бюджету Кривого Рогу майже 300 мільйонів гривень. При перевірці звітної документації співробітники спецслужби встановили, що реальний обсяг наданих послуг не відповідає звітним даним та реально виконаним роботам. Таким чином 50 мільйонів гривень з бюджету за сприяння міських чиновників були витрачені не за призначенням, повідомляє прес-центр СБУ.

Отримані кошти перераховувались на рахунки фіктивних підприємств, виводились у “тінь” та привласнювались учасниками злочинної оборудки.

Під час восьми обшуків за місцями роботи і проживання підприємців та посадовців міськради правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, податкову і бухгалтерську документацію та інші матеріали протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Читайте також:
Новим очільником “Укравтодору” став скандальний екс-міністр транспорту Польщі

Гройсман обіцяє, що за три роки Україна отримає нормальні дороги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна