Бойовики взяли в полон родича працівника СБУ. Всього заручників 109, – Грицак

 

Служба безпеки України підтвердила захоплення в полон бойовиками ОРДЛО родича співробітника СБУ. Про це на брифінгу в Краматорську, який транслював телеканал “112 Україна“, сказав голова СБ України Василь Грицак. Також він висловив готовність міняти одного українського заручника на трьох бойовиків та сепаратистів.

“На жаль, дійсно захопили родича нашого співробітника. Так, на жаль, хлопці, які працюють, які залишившись вірними присязі, насамперед в Донецькому, Луганському управліннях… їх сім’ї залишаються вразливими, оскільки у багатьох родичі проживають на непідконтрольних нам територіях.
Тільки-но офіцер проявляє себе, показуючи активну роботу заради України, часто до нього додому приходять представники “ДНР”, “ЛНР” або ще хтось з тієї сторони і починають лякати. Дійшли до того, що починають забирати, шантажуючи тим наших співробітників”, – розповів Грицак.

За його словами, цю людину буде включено до списку полонених українських громадян.

Голова СБУ зазначив, що в полоні в “ДНР/”ЛНР” перебуває 109 українських заручників. Українська сторона знає про місце перебування 57-ми з них.

Нагадаємо, у вересні повідомлялося, що кількість українських заручників в ОРДЛО зросла до 115.

“Ми будемо робити все, щоб повернути полонених. На сьогодні в полоні перебуває 109 наших співвітчизників, з них відомо про місця перебування 57 осіб. У Мінську представники так званих “ДНР”, “ЛНР” визнали 47 осіб [у полоні], ще 494 продовжують вважатися зниклими безвісти…
Ми дійшли до того, що вже готові віддавати за одного трьох”, – сказав Василь Грицак.

Читайте також:
Геращенко: З початку року вдалося звільнити з полону бойовиків лише 14 людей

Геращенко: Бойовики взяли в заручники ще одного українця, який приїхав на похорон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна