На КПВВ “Майорськ” люди, змушені справляти нужду на узбіччі, підірвали міну

 

На контрольному пункті в’їзду-виїзду “Майорськ” у Донецькій області біля нульового блокпосту прогримів вибух, коли громадяни справляли нужду на замінованому узбіччі й випадково зачепили встановлену там сигнальну міну. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Вчасно“.

Інцидент на КПВВ “Майорськ” з українського боку описав житель окупованої Макіївки Станіслав Васін. Він зазначив, що на цій ділянці дороги немає туалетів, тому люди змушені справляти нужду на узбіччях.

“КПП “Майорськ”. Сповзаючі на мінну територію жінки, щоб справити нужду. Дощ і розмите багно вже змусили витягати звідти бабусю, що впала. Дуже холодно, а туалетів перед нульовим блокпостом немає. Але все це дурниці порівняно з тим, що через хвилину пролунав вибух: вони наступили на “сигналку”. Слава богу, не міна”.

“Сигналка” (сигнальна міна, СМ) – міна сигнальна натяжної дії, призначена для подачі звукового і світлового сигналу.
Солдат чи техніка противника, зачепившись за дротяну розтяжку, мимоволі висмикує чеку підривника, спричиняючи сильний свист і “феєрверк”, який видно приблизно на 500 м.

За словами дописувача, після цього випадку військові ЗСУ призупинили пропуск проїжджаючих майже на півтори години.

Як відомо, великою проблемою на пунктах пропуску в зоні АТО є жахливий стан туалетів або їх відсутність.

Читайте також:
Бойовики ведуть вогонь по КПВВ “Майорськ”, поранено глухонімого. Рух призупинено

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна