В СБУ пояснили, чому не оприлюднено е-декларації їх співробітників

 

Служба безпеки України пояснює відсутність електронних декларацій своїх співробітників на сайті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, засекреченістю їхніх даних. Про це сказано в повідомленні прес-служби СБУ.

“Всі співробітники СБУ, які повинні були відповідно до закону “Про запобігання корупції” заповнити “е-декларації” до 30 жовтня 2016, оформили їх належним чином і засвідчили дані особистим електронним підписом. Відповідно до законодавства, дані співробітників спецслужби не можуть бути доступними для широкого загалу“, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що законодавство передбачає розробку Національним агентством з питань запобігання корупції особливого порядку фінансового контролю щодо осіб, які займають посади в державних органах, що здійснюють оперативно-розшукову, контррозвідувальну і розвідувальну діяльність, що унеможливлює розкриття їх приналежності до зазначених органів.

Повідомляється, що в СБУ було організовано електронне декларування співробітників зі збереженням наданих ними відомостей на спеціально відведених ресурсах, що було погоджено заздалегідь із НАЗК.

Читайте також:
В “Народному фронті” розповіли, коли Яценюк подасть е-декларацію

Порошенко вказав неповні відомості в своїй декларації, – Лещенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна