Прокуратура передала в суд справу француза-терориста, затриманого СБУ перед Євро-2016

 

Генеральна прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Франції, який підозрюється у підготовці терористичного акту. Про це повідомила прес-служба ГПУ в понеділок, 31 жовтня.

“Встановлено, що вказана особа з метою підготовки та вчинення терористичних актів на території Франції з червня 2015 року, періодично приїжджаючи до України, вживала заходи щодо незаконного придбання значної кількості зброї та вибухових пристроїв у військовослужбовців Збройних сил України”, – сказано в повідомленні.

Вказується, що француза затримали у травні 2016 року після проходження митного оформлення у міжнародному автомобільному пункті пропуску “Ягодин” (Волинська область).

“Під час обшуку у нього вилучено: 5 автоматів АК-74 – 5,45 мм.; 2 гранатомети РПГ-7В; 18 пострілів (зарядів) до них; 5 ящиків із патронами 5,45 мм. загальною кількістю 5400 штук; 5 ящиків тротилових шашок загальною вагою 125 кг; 100 штук електродетонаторів”, – нагадують у Генпрокуратурі.

Наразі він утримується під вартою.

Читайте також:
СБУ оприлюднила запис розмов французького терориста

Нагадаємо, у травні 2016 року СБ України прозвітувала про успішне затримання після тривалої “розробки” громадянина Франції, який нібито планував 15 терактів у Франції під час чемпіонату Європи з футболу.
Голова СБУ Василь Грицак заявив про можливий “російський слід” у цій справі, оприлюднивши запис розмов зловмисника.

ЗМІ повідомили, що затриманого звуть Грегуар, гадане прізвище – Монто (чи Муто).
Підозрюваний був незадоволений політикою своєї країни щодо міграції, глобалізації та мусульманства.
Французька сторона припускала, що Грегуар не терорист, а контрабандист зброї.

Читайте також:
В СБУ розповіли подробиці розробки француза – “підривника Євро”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна