У США став до ладу суперсучасний підводний човен Illinois

Новітній атомний підводний човен військово-морських сил США USS Illinois, будівництво якого обійшлося в 2,7 мільярда, офіційно став до ладу. Церемонія, участь в якій взяла перша леді країни Мішель Обама, відбулася в суботу, 29 жовтня, на військовій корабельні у місті Гротон (штат Коннектикут).
uss-illinois-mishel-obamaДружині президента, яка раніше брала участь у називанні субмарини і вважається її “хрещеною”, надали право віддати команду про приведення човна в дію та розбити традиційну пляшку шампанського.
“Це найсучасніший підводний човен у наших ВМС. Він здатний виконувати будь-яке завдання – від пошуково-рятувальних операцій до проведення наукових досліджень”, – зазначила перша леді.
Illinois, будівництво якого велося протягом п’ятuss-illinois-SSN 786и років, офіційно отримав бортовий номер SSN 786. Підводний човен спорудило кораблебудівне підприємство General Dynamics Electric Boat.
Illinois належить до класу багатоцільових підводних човнів Virginia. Крім нього, на озброєнні американських ВМС всього є 12 таких субмарин.
Підводні човни цього класу призначені для боротьби з ворожими субмаринами на глибині, а також для проведення прибережних операцій.
Illinois, довжина якого становить близько 115 метрів, вміщує до 130 членів екіпажу і здатний нести на своєму борту високоточні крилаті ракети великої дальності Tomahawk.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна