На коліна перед Україною. ГПУ почала судити “міністра оборони ДНР”, якого допитував Ляшко. ВІДЕО

 

Генеральна прокуратура України почала процедуру заочного засудження так званого “першого міністра оборони ДНР”. Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.
За даними сайту “Новинарня“, це Ігор Хакімзянов, якого у вересні 2014 року допитував на камери “радикал” Олег Ляшко та змушував ставати на коліна Ігор Мосійчук.

“Генеральною прокуратурою розпочато процедуру заочного засудження відносно громадянина України Х. – так званого міністра оборони терористичної організації «ДНР», який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення та керування терористичною організацією) та ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень)», – ідеться в повідомленні.

За даними відомства, у квітні 2014 року громадянин України Х., перебуваючи в Донецьку, “вступив у змову з «ДНР» щодо здійснення керування збройними підрозділами терористів на посаді так званого командувача «народною армією «ДНР» – міністра оборони»”.

12 квітня 2014 року він організував масове заворушення проти влади, яке супроводжувалось  погрозами та захопленням будівлі прокуратури Донецької області.

Шевченківський райсуд Києва 27 жовтня 2016 року задовольнив відповідне клопотання органу досудового розслідування, погоджене з прокурором, та надав дозвіл на здійснення стосовно підозрюваного Х. спеціального досудового розслідування в цьому кримінальному провадженні, зазначили в ГПУ.

Як відомо, “першим міністром оборони” терористичної організації “ДНР” – ще до Гіркіна-Стрєлкова – був Ігор Хакімзянов, уродженець Макіївки Донецької області, 25.07.1980 р.н.

“Міноборони” бойовиків він формально очолював  із 10 квітня по 7 травня 2014 року, перед тим був учасником донецького “Антимайдану”.

7 травня 2014 року в МВС України заявили про затримання Хакімзянова у Маріуполі.

Саме його публічно допитували депутат голова Радикальної партії Олег Ляшко та Ігор Мосійчук.

Це відео отримало велике поширення в мережі:

Хакімзянов, у самих трусах, у кайданках, виконав наказ Мосійчука “на коліна перед Україною” та просив “вибачення в українського народу та української нації”.

Хакімзянов під час обміну

Хакімзянов під час обміну


14 вересня 2014 року терориста обміняли на українських полонених під час обміну “73 на 73” (відео), відтоді він перебуває на непідконтрольних територіях.

У 2014 році Хакімзянов був включений у список фізичних і юридичних осіб, щодо яких Євросоюз ввів санкції через їх причетність до дестабілізації на Україні.

Про подальшу долю Хакімзянова в ЗМІ довгий час не повідомлялося, поки 15 березня 2015 року він не дав докладне інтерв’ю журналістам, викладене на Youtube, де він повідомив, що в даний момент є заступником командира одного з батальйонів “збройних сил ДНР”.

Ігор Хакімзянов у Донецьку в 2015 році. Кадр відео

Ігор Хакімзянов у Донецьку в 2015 році. Кадр відео

Згідно до Вікіпедії, був командиром 2-ї бази Козачого союзу області Війська донського.
Вступив у так звану Компартію “ДНР”, був присутній на її з’їзді в Донецьку 16 липня 2016 року.

Читайте також:
Справу терориста “ДНР” Гіві передали до суду. Світить довічне (заочно)

На Донеччині заочно судитимуть росіянина – голову “верховного суду ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна