Під Мар’їнкою обстріляли автомобіль ОБСЄ

 

У четвер автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ обстріляли зі стрілецької зброї під Мар’їнкою. Інцидент стався біля “нульового блокпоста” ЗСУ на території, підконтрольній українському уряду. Про це йдеться в окремому звіті ОБСЄ 28 жовтня.

“27 жовтня, приблизно о 16:50, їдучи у східному напрямку дорогою між двома блокпостами у підконтрольному урядові м. Мар’їнка (23 км на південний захід від Донецька), патруль СММ почув інтенсивну перестрілку, яка, за оцінкою спостерігачів, велася за 2 км на північний схід — у районі між Мар’їнкою та підконтрольним урядові смт Олександрівка (20 км на південний захід від Донецька).
Приблизно о 17:00, коли колона із трьох автомобілів СММ під’їжджала до нульового блокпоста Збройних сил України, щоб потім в’їхати до непідконтрольних урядові районів, спостерігачі Місії, які їхали в останньому автомобілі колони, приблизно за 100 м від блокпоста відчули і почули глухий удар. Вони подумали, що пробили шину”, – йдеться в повідомленні.

“Спостерігачі повернулися на свою базу в підконтрольному «ДНР» Донецьку, оглянули автомобіль і виявили отвір (за оцінкою, зовсім свіжий) у передній лівій колісній арці від кулі (калібру 7,62 мм), яка влучила у блок двигуна.
Куля пройшла через нішу колеса зліва під кутом 90 градусів та пошкодила систему кондиціонування повітря”, – сказано у звіті ОБСЄ.

За оцінками СММ, куля була випущена “з північного напрямку з позиції, розташованої нижче рівня автомобіля СММ, який під час пострілу був на височині”.

Як повідомляється, ніхто із членів Місії не постраждав.

СММ поінформувала про цей інцидент Спільний центр з контролю та координації (СЦКК).

Читайте також:
Під мінометний обстріл бойовиків потрапила місія ОБСЄ. місцях провокацій чергують російські ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна