Німеччина не бажає розширювати “нормандський формат”

 

Німеччина готова вітати будь-які формати, які допоможуть покласти край конфлікту навколо України, проте в даний час потреби в цьому не бачить. Про це сказав офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер на брифінгу в п’ятницю, 28 жовтня, повідомляє “Укрінформ“.

“З точки зору федерального уряду, до тих пір, поки ми не залишили надію на можливість отримати конкретні кроки щодо виконання Мінських домовленостей у “нормандському форматі”, немає необхідності зараз міняти формат”, – сказав Шефер.

За його словами, німецький уряд вважає, що “йдеться про зміст, а не про формати”.

Наразі до вирішення конфлікту тісно, за словами Шефера, залучені і глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні, і Німеччина з Францією в рамках “нормандського формату”, те саме стосується і американської зовнішньої політики.

Шефер водночас нагадав слова міністра закордонних справ ФРН Штайнмаєра: “Якщо у когось є пропозиції щодо форматів, які дають надію на благополучне вирішення конфлікту між Росією і Україною, такі пропозиції будуть радо вітатися”.

Нагадаємо, вчора президент Путін заявив, що не проти розширення “нормандського формату” за рахунок Сполучених Штатів.

Наразі переговірну “нормандську четвірку” з приводу стабілізації ситуації навколо України формують Німеччина, Франція, Росія й Україна.

Читайте також:
Речник Путіна про “нормандську” зустріч:
Є діаметрально протилежне розуміння узгоджених питань

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна