Генсек ООН назвав авіаудар по сирійській школі з 28 жертвами “воєнним злочином”. Підозрюють Росію

 

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що повітряні удари по школі в сирійській провінції Ідліб, унаслідок яких загинули 22 дитини, можна вважати воєнним злочином.

Він закликав негайного розслідування цей випадок, повідомляє “Радіо Свобода”.

Раніше UNICEF (Дитячий фонд ООН) повідомив, що в результаті авіаудару була зруйнована школа у місті Хас. За останніми даними, загинули 22 учнів і 6 вчителів.

У заяві ООН, оприлюдненій 27 жовтня, мовиться, що генеральний секретар був “шокований повідомленнями” про авіаудар по школі.

“Якщо це було навмисною дією, це може бути прирівняне до воєнного злочину”, – сказано в заяві.

Представниця МЗС Росії Марія Захарова відкинула заяви правозахисників і західних дипломатів про те, що Росія чи Сирія здійснили цей авіаудар. У Москві назвавли звинувачення “брехнею”.

“Російська Федерація не має нічого спільного з цієї страшної трагедії і з цим нападом”, – зазначила Захарова.

Провінція Ідліб перебуває під контролем сил опозиції. Телеканал Al-Jazeera повідомив, що Сирійський центр моніторингу дотримання прав людини звинувачує у нападі на школу російську авіацію або урядові війська Башара Асада.

Читайте також:
Гумконвой під Алеппо розбомбила російська авіація, – розслідування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна