Все частіше ловлять військових, які беруть хабарі за влаштування на контракт в ЗСУ

 

У Збройних силах дедалі частіше викривають хабарників, які “просять на лапу” за сприяння у прийнятті на контрактну службу.

Так, начальника відділу однієї з військових частин Миргорода затримала на хабарі Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою та поліцією. Про це повідомляє прес-центр СБУ 27 жовтня.

Майор вимагав від місцевого мешканця 3 тисячі гривень за зарахування на військову службу за контрактом. Оперативники спецслужби затримали хабарника під час одержання неправомірної вигоди.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 т. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара”).
Вирішується питання стосовно повідомлення затриманому про підозру.

СБУ поширила відео з кабінету хабарника:

Двома тижнями ранеше прес-центр СБУ інфрмував, що командира та заступника командира роти однієї з військових частин на Одещині також викрили на хабарництві.
Здирники вимагали від чоловіка, який забажав служити у ЗСУ за контрактом, 26 тисяч гривень за “сприяння” у підготовці відповідних документів.

Читайте також:
На хабарі затримали комісара Коломиї. “Відмазатися” від призову коштувало $1200

Тепер СБУ викриває тих, хто бере хабарі ЗА ПРИЙОМ на військову службу,
а не “відмазується” від неї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна