У заступниці Гонтаревої провели обшуки. Вилучили телефон

 

Національний банк підтверджує проведення обшуку в будинку заступника голови Національного банку Катерини Рожкової в рамках розслідування банкрутства банку “Михайлівський”. Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Повідомляється, що обшук закінчено, а Рожкова знаходиться на робочому місці та виконує свої службові обов’язки.

Слідчі дії Національною поліцією проводяться в рамках розслідування банкрутства ПАТ “Банк Михайлівський”.

“Правління Національного банку вважає ці дії черговим актом тиску на посадових осіб НБУ. Всі рішення щодо віднесення банку “Михайлівський” до категорії неплатоспроможних приймалися колегіально правлінням НБУ у повній відповідності до чинного законодавства”, – сказано в повідомленні.

Під час обшуків у Рожкової поліція вилучила мобільний телефон.  Про це Рожкова повідомила журналістам, передають “Українські Новини“.

“У мене сьогодні був обшук. Вилучили мобільний телефон. Обшук проводився у зв’язку з аферами в банку “Михайлівський”. Я думаю, що мене намагаються пов’язати із цими аферами, тому що я працювала в Платинум Банку й знайома з (Дмитром) Зінковим, (власником банку “Михайлівський” Віктором) Поліщуком та (Ігорем) Дорошенком (екс-голова правління банку). Мені дуже шкода, що в спробу тиску на НБУ виявилися втягнутими правоохоронні органи”, – сказала вона.

Раніше Національний банк підтвердив проведення обшуку в будинку Рожкової в рамках розслідування банкрутства банку “Михайлівський”.

Як відомо, 13 серпня прокуратурою міста Києва було повідомлено про підозру колишньому голові правління банку “Михайлівський” у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ст. 218-1 КК України.

Також повідомлялося, що поліція проводить 25 обшуків удома і в автомобілях фігурантів справи щодо банку “Михайлівський”.

23 травня правління НБУ віднесло банк “Михайлівський” до категорії неплатоспроможних. У грудні 2015 року банк був визнаний проблемним через ризикову діяльність. У травні 2016-го Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в банк на один місяць.

Пізніше голова НБУ Валерія Гонтарева повідомила, що керівникові банку “Михайлівський” Ігорю Дорошенку і власнику Віктору Поліщуку загрожує до п’яти років позбавлення волі.
Вона розповіла, що в банку намагалися незаконно збільшити обсяг гарантованих вкладів ФГВФО, а також переоформили 111 тисяч кредитів, виданих приватним особам, на свою компанію.

Читайте також:
Керівника банку “Михайлівський” арештували на два місяці із заставою 138 млн. грн.

У Києві затримали одного з ключових фігурантів справи банку “Михайлівський”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна