У Генпрокуратурі узгодили із трибуналом Гааги розгляд справи Януковича

 

У Генеральній прокуратурі України заявляють, що досягли домовленостей з офісом Міжнародного кримінального суду в Гаазі стосовно притягнення до відповідальності екс-президента Віктора Януковича, його оточення та бойовиків, які воюють на Донбасі. Про це заявив заступник генпрокурора Євген Єнін.

У  соцмережі він повідомив про результати годинних переговорів з представниками прокурора МКС.

“Є спільне розуміння подальшого спільного алгоритму дій України та МКС щодо притягнення до відповідальності януковичів і ко, керівництва РФ та підконтрольних їм терористів”, – написав Єнін.

Водночас генпрокурор Юрій Луценко повідомляє, що сторони дійшли спільної думки про те, що злочини на Майдані є частиною ланцюга злочинів, які призвели до агресивної війни РФ і підтримануваних нею сепаратистів проти України.

За словами Луценка, делегації офісу прокурора МКС була надана інформація про російських політичних та військових керівників, дії яких мають отримати оцінку щодо скоєння на території нашої держави злочинів проти людяності та воєнних злочинів.

“Ми домовилися посилити співпрацю не тільки в обміні інформацією, але і в допуску працівників МКС до матеріалів проваджень ГПУ щодо злочинів, вчинених стосовно учасників мирних акцій протесту під час Революції Гідності, а також пов’язаних із військовою агресією РФ на сході України та у Криму”, – також повідомив Луценко.

Читайте також:
Росія надіслала Луценку офіційний лист, в якому здала зрадників-прокурорів часів Януковича. ДОКУМЕНТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна