У Дніпрі СБУ затримала проросійського дописувача в соцмережах. ВІДЕО

 

Співробітники Служби безпеки України затримали у Дніпрі  місцевого мешканця, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Правоохоронці встановили, що чоловік, який брав участь у проросійських акціях, у 2014 році став адміністратором кількох груп антиукраїнської спрямованості. Він через інтернет познайомився з представниками спецслужб РФ та погодився розповсюджувати сепаратистські матеріали на різних інформаційно-політичних пабліках у російських соцмережах”, – ідеться в повідомленні.

Інформація для публікацій викладалася у спеціально створеній закритій спільноті.

“За вказівкою своїх кураторів, зловмисник поширював інформацію, спрямовану на дискредитацію Української держави та армії, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, введення російської мови як державної, а також пропагував вихід Дніпропетровської області зі складу України та входження до складу Російської Федерації”, – зазначають в СБУ.

Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника комп’ютерну техніку з доказами антиукраїнської діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (“посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”). Тривають оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
Соцмережі повідомляють про арешт проросійської блогерки Бердник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна