Російські військові кораблі зайшли в акваторію Балтійського моря, – НАТО

 

НАТО підтверджує входження двох російських кораблів в акваторію Балтійського моря. Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ 26 жовтня на прес-конференції за підсумками зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО, інформує “Радіо Свобода“.

“Можу підтвердити, що 2 бойових кораблі Росії зайшли в акваторію Балтійського моря”, – сказав він.

“Ми відстежуємо такі пересування і розгортання військово-морських сил Росії, як ми робимо це щодо групи під керівництвом крейсера “Кузнецов”. Це ще один приклад тенденції, яку ми спостерігаємо упродовж останнього часу: нарощування військових сил Росією. НАТО реагує, ми підвищуємо готовність наших сил, підвищуємо нашу присутність, у тому числі, у регіоні Балтійського моря”, – додав генеральний секретар НАТО.

У ЗМІ 25 жовтня з’явилась інформація про ймовірний рух до Балтійського моря двох військових кораблів Росії (“Зелений Дол” та “Серпухов”), озброєних крилатими ракетами дальнього радіусу дії “Калібр”, які здатні нести ядерний заряд. У серпні ці судна випускали ракети по Сирії з Середземного моря, пише Atlantic Coucil.

Читайте також:
Українцям розповідатимуть про НАТО. На цей раз “не для галочки”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна