Ватажки “ДНР/ЛНР” ще раз офіційно перенесли вибори

 

Самопроголошені “ДНР” і “ЛНР” відклали проведення місцевих виборів, призначених на 6 листопада. Відповідні розпорядження підписали так звані “голови республік”, передає російське агентство РІА “Новости“.

“Відповідний указ у середу (26 жовтня) було оприлюднено на сайті “глави ДНР”. Нову дату виборів Захарченко визначить окремим рішенням. Аналогічний указ підписав і “голова ЛНР” Ігор Плотницький”, – передає агенція.

Зазначається, що сепаратисти “ДНР” висловили надію на те, що “країни-гаранти оперативно вплинуть на Київ для виконання ним “формули Штайнмаєра”, яка визначає механізм введення в дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей на тимчасовій основі в день виборів і на постійній основі – після опублікування звіту ОБСЄ про підсумки виборів.

Уперше самопроголошена влада “ЛНР” і “ДНР” планувала провести вибори восени 2015 року, проте після зустрічі “нормандської четвірки” погодилися їх перенести. Відтоді бойовики, керовані з Росії, переносили голосування вже кілька разі (востаннє – в липні 2016 року).

Позиція України полягає в тому, що виконання політичної частини Мінських угод щодо виборів в ОРДЛО можливе лише після реалізації безпекового компоненту, зокрема після демілітаризації й виведення російських військ.

Читайте також:
Порошенко – про зміст дорожньої карти щодо Донбасу,
демілітаризацію Дебальцевого й обмін України на Сирію

НАТО: Росія досі на Донбасі. Спершу – безпека, потім політика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна