В РФ масово згрібають сміття в мішки з російських прапорів. ВІДЕО

 

Мешканець Волгограда (РФ) став свідком того, як комунальні працівники збирають сміття, використовуючи в якості мішка російський прапор. Чоловік зняв подію на відео.

За словами очевидця, в Тракторозаводському районі міста співробітники керуючої компанії згрібали у великий російський триколор осіннє листя з асфальту.

На закид, навіщо вони збирають сміття в біло-синьо-червоний державний прапор, одна з працівниць відповіла, що в них червоний колір не знизу, а згори, тому можна.

На місце інциденту прибула слідчо-оперативна група поліції.

Як повідомили агенції РІА “Новости” у відділі інформації та громадських зв’язків ГУ МВС Росії по Волгоградській області, поліція проводить перевірку, щоб з’ясувати, “чиєю це було ініціативою – використовувати російський прапор в якості так званого “сміттєвого мішка” і де вони його взяли”.

За результатами перевірки буде прийнято рішення.

У Кримінальному кодексі Росії існує стаття 329 “наруга над державним гербом Російської Федерації або державним прапором Російської Федерації”. Як покарання вона передбачає обмеження волі на строк до одного року, або примусові роботи на той же термін, або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк до одного року.

Судячи з даних в інтернеті, подібний скандал уже траплявся в травні 2013 року в Грозному – столиці Чечні, де двірники також збирали сміття в прапор Росії.

Читайте також:
Білорусу, який виніс на Паралімпіаді прапор Росії, подарують квартиру

Українські активісти в Донецьку встановили на териконі стяг України
та спалили прапор “ДНР”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна