Українцям розповідатимуть про НАТО. На цей раз “не для галочки”

 

Український уряд планує з 2017 року відновити програму інформування суспільства про НАТО. Про це під час зустрічі з представниками української громади у Варшаві заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, інформує “Укрінформ“.

“Ми хочемо з 2017 року відновити програму інформування суспільства в Україні про те, що таке НАТО”,- зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона нагадала, що раніше схожа програма в Україні вже була, але вона “цілком свідомо робилася для галочки”. Як приклад віце-прем’єр назвала показ на телеканалах інформаційних фільмів про НАТО пізно вночі, коли їх ніхто вже не дивився.

Урядовець додала, що для реалізації цієї програми залучатимуться донорські кошти.

Климпуш-Цинцадзе зауважила, що на сьогодні більше половини українського суспільства підтримує членство країни в НАТО і це набагато більше, ніж ще було декілька років тому.

Утім, вона визнала, що це скоріше емоційна підтримка у світлі захисту від російської агресії, ніж свідомий вибір. “А потрібно переконувати, що Альянс – це набагато ширше ніж військово-політичний блок, що це величезний науковий, ціннісний, виробничий компонент”,- наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем’єр наголосила, що українці перестали “опускати очі”, коли йдеться про членство країни в НАТО.

“Той рівень співпраці, який в нас зараз є з країнами Альянсу і Альянсом безпосередньо не менший ніж те, що передбачає ПДЧ (План дій щодо членства в НАТО – ред.)”,- зазначила урядовець.

Вона додала, що хоча це й не ПДЧ, але фактично здійснюється надзвичайно серйозна реформа Збройних сил, сектора безпеки й оборони України для того, щоб бути взаємосумісними з силами НАТО не тільки за стандартами, але й за мисленням.

Читайте також:
Порошенко хоче від НАТО тиску на Росію. Ті підтримують дорожню карту для Донбасу

У штаб-квартирі НАТО вперше пройшла зустріч “Друзів України”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна