Європарламент уперше виділить бюджет на масштабні військові дослідження

 

Європейський парламент готовий вперше схвалити окремий бюджет на масштабні військові дослідження. Про це повідомляє EUobserver.

Депутати Європарламенту в середу, 26 жовтня, голосуватимуть за пропозицію, спрямовану на фінансування “інноваційних технологій захисту” з 2017 року протягом трьох років в рамках так званих підготовчих дій з оборонних досліджень.

Близько 25 мільйонів євро на рік будуть закладені у щорічному бюджеті ЄС на зусилля щодо розробки багатомільярдної програми оборонних досліджень, яка має запрацювати 2021 року і розрахована на сім років.

Цей крок сигналізує великий зсув у бік надання європейським оборонним компаніям доступу до бюджету ЄС, який досі був в значній мірі закритий для військових досліджень, передає “Європравда”.

Читайте також:
Глава Європарламенту після зустрічі з Порошенком: санкції проти Росії залишаться чинними

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна