Українські активісти в Донецьку встановили на териконі стяг України та спалили прапор “ДНР”. ВІДЕО

 

Сьогодні, 25 жовтня, на честь “дня прапора ДНР” у Донецьку українські патріоти встановили на териконі прапор України. Про це інформує “Новинарня” з посиланням на відео, розміщене на каналі Timas canal+ на сервісі YouTube.

Відповідну акцію влаштувала група, яка називає себе “організація “Спротив Донбасу”.

На відео зафіксовано, як посеред дня четверо чоловік у балаклавах встановлюють державний прапор України на одному з териконів у Донецьку. Камера фіксує панораму міста.

“Піднімаємо прапор нашої Батьківщини – України – з твердою впевненістю, що окупанти з Донбасу будуть видворені найближчим часом. І прапор занесеної нам чуми – Новоросії, який приніс Донбасу, Донецьку, всій Україні й навіть Росії тільки горе, смерть, руйнування… буде забутий, як страшний жах. Слава Україні!” – проголосив чоловік (російською мовою, зміненим голосом) на вершині терикону після встановлення стяга на держалні, складеному з кількох частин і скріпленому скотчем. Інші відповіли: “Героям слава! Україна понад усе!”

prapor-dnr-spaliliНа іншому ролику також видно, як чоловік, перебуваючи в парку, розклав на траві прапор невизнаної “ДНР” і спалив його. Про це повідомила агенція УНН, яка оприлюднила відповідне відео.

Перед цим автор відеозапису показав вдалині краєвид Донецька, зокрема стадіон “Донбас-арена”.

Прапор, вочевидь оброблений легкозаймистою речовиною, одразу спалахує повністю.

Коментатор за кадром говорить про те, що донеччани винні в бідах, які прийшли на Донбас разом із “ДНР”, та висловлює побажання, аби самопроголошена “республіка” згинула “к монахам”, як цей прапор.

Зазначається, що організація “Спротив Донбасу” (“Сопротивление Донбасса”) і раніше виявляла себе в Донецьку. Так, в День незалежності України її активісти встановили колонки в одній з квартир в центрі Донецька і ввімкнули гімн України.

Читайте також:
В День Незалежності в окупованому Донецьку звучав гімн України. ВІДЕО

У Донецьку “терористи” підірвали пам’ятник Леніну. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна