НАТО: Росія досі на Донбасі. Спершу – безпека, потім політика

 

Північноатлантичний альянс підтверджує, що російське озброєння та військові досі присутні на Донбасі.
Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання “Європейської правди” перед початком зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі.

“Росія продовжує підтримку сепаратистів, і її присутність на Донбасі триває. Через це вона несе особливу відповідальність [за виконання Мінських угод]… Ми будемо й надалі тиснути на Росію шукати вирішення мінських домовленостей”, – наголосив Столтенберг.

Генсек НАТО стверджує, що Кремль має “відкликати свої війська та озброєння”, а також забезпечити роботу міжнародних спостерігачів на Донбасі.

Водночас Столтенберг наголосив, що йдеться виключно про політичний тиск з боку НАТО. Генсек також не навів кількісних даних щодо російської присутності.

Також, за його словами, Альянс має намір посилити свою діяльність у питанні протидії російській пропаганді силами новоствореного підрозділу з питань стратегічних комунікацій.
“Росія підтримує групи, які намагаються вплинути на внутрішню політику різних країн за допомогою пропаганди, але ми не можемо відповідати пропагандою”, – додав він.

Постійний представник США при НАТО Дуглас Лют у свою чергу зазначив, що політичні кроки України з виконання Мінських домовленостей будуть можливі лише після вирішення безпекових питань.

“Необхідно забезпечити безпекову складову перед тим, як переходити до політичних кроків на Донбасі”, – передає “ЄП” слова дипломата.

Читайте також:
Порошенко хоче від НАТО тиску на Росію. Ті підтримують дорожню карту для Донбасу

В Росії заявили, що окупували Крим, щоб захистити свій флот від атаки Києва та НАТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна