На Донеччині викрили групу поліцейських, які систематично вимагали гроші від підлеглих та водіїв

 

Правоохоронці викрили групу поліцейських, які систематично вимагали гроші від колег та цивільних водіїв. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції.

“Управлінням внутрішньої безпеки Донецької області було викрито групу працівників Головного управління поліції, яка систематично вимагала гроші і з цивільних осіб, і зі своїх підлеглих. Лише за період з січня по серпень 2016 року здирники поповнили свої кишені чужими 300 тисячами гривень“, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під час слідчих дій було встановлено, що склад і тактику змовників.

Правоохоронці встановили, що 30 співробітників, які були підлеглими виявлених зловмисників, за лояльне ставлення до своєї роботи та непритягнення до дисциплінарної відповідальності за проступок змушені були “задобрювати” своє керівництво. Друга категорія потерпілих – цивільні водії. Вони віддавали гроші за порушення правил безпеки дорожнього руху та керування транспортом у нетверезому стані.

Кошти перераховувалися на банківську карту одного з поліцейських, а готівку отримував інший зловмисник. Для перестрахування періодично змінювали картки.

Згідно з повідомленням, під час санкціонованих обшуків за адресами проживання учасників групи було виявлено та вилучено 82 тисячі гривень, мобільні телефони, 8 банківських карток. В одного з поліцейських виявлено і вилучено 20 патронів калібру 5,45мм. Йому вже оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) та ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) КК України, а також рішенням Краматорського міського суду взято під варту.

Читайте також:
СБУ затримала під Києвом депутата-“радикала”, який вимагав хабар у багатодітної родини

В Тернополі на хабарництві попався один із керівників військкомату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна