Лавров і Керрі обговорили ситуацію в Сирії

 

Міністр закордонних РФ Сергій Лавров 24 жовтня обговорив по телефону з держсекретарем США Джоном Керрі ситуацію в Сирії та Іраку. Про це йдеться у повідомленні МЗС Росії.

“Сергій Лавров звернув увагу на те, що незаконні збройні формування, які утримують східну частину Алеппо, відповіли на введення сирійською владою “гуманітарної паузи” вогнем по жителях, які намагалися покинути місто, і новими атаками. Знову акцентовано, що США повинні виконати своє зобов’язання відокремити загони “помірної” опозиції, орієнтованої на Вашингтон, від терористичних угруповань”, — йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Крім того, Лавров і Керрі обговорили тему Іраку, де американська коаліція веде наступ на контрольований “Ісламською державою” Мосул, та деякі інші аспекти двосторонніх відносин.

Джон Керрі, державний секретар США. Фото irantruth.org

Джон Керрі, державний секретар США. Фото irantruth.org

У Москві стверджують, що розмова відбулася за ініціативою американської сторони.

Раніше цього дня повідомлялося, Росія більше не розглядає питання нового гуманітарного перемир’я в Сирії після завершення короткочасного припинення вогню в суботу.

Нагадаємо, Росія надіслала з Північного моря авіаносну корабельну групі до берегів Сирії.

Через постійні удари російської авіації по Алеппо Вашингтон вийшов із переговорів із Кремлем із сирійського питання, але невдовзі знову поновив контакти.

Читайте також:
Росіяни поновили удари по Алеппо. Мирні жителі відмовилися залишати місто

Порошенко – про зміст дорожньої карти щодо Донбасу,
демілітаризацію Дебальцевого й обмін України на Сирію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна