Росіяни поновили удари по Алеппо. Мирні жителі відмовилися залишати місто

 

Після того як скінчився час оголошеної Росією “гуманітарної паузи”, в сирійському місті Алеппо відновилися бої між урядовими військами та опозицією. При цьому не відбулася очікувана евакуація поранених та мирних мешканців, повідомляє AFP.

“Важкі бої урядовими військами і повстанцями в Алеппо відновилися після закінчення гуманітарної паузи, до того, як ООН встигла розпочати евакуацію поранених мирних мешканців з районів, які контролюються опозицією”, – йдеться у повідомленні Сирійського центру з моніторингу дотримання прав людини.

“Троє осіб поранено в результаті обстрілу району Салахеддін Аль-Машхад, який контролюється повстанцями”, – зазначають правозахисники.

Вони також стверджують, що Росія та режим президента Башара Асада відновили авіаудари по районам Алеппо, які контролюються опозицію, в другій половині дня суботи 22 жовтня.

Кореспондент AFP, що знаходиться в утримуваних повстанцями східних районах міста, також повідомив про звуки боїв та артилерійської канонади.

“Ані мирні мешканці, ані повстанці не погодилися із закликом уряду Сирії та Москви залишити Алеппо під час триденної паузи у ведені бойових дій”,  – відзначає агенція.

Раніше повідомлялося, що гуманітарна пауза в сирійському місті Алеппо продовжена росіянами до 24 жовтня і може бути пролонгована ще.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна