СБУ викрила в Києві схему зняття готівки з дублікатів карток “фінансистів ЛНР”

 

Співробітники Служби безпеки України блокували в Києві механізм зняття готівки з карток мешканців тимчасово окупованих терористами територій Луганщини. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що в Луганську ділки приймали замовлення від місцевих мешканців на зняття грошей з їх карткових рахунків – за певний відсоток – на території, підконтрольній українській владі.

Організатори нелегального бізнесу відправили до Києва спільника, який налагодив виготовлення дублікатів платіжних карток.

Чоловік знімав готівку в банкоматах та передавав комерційним структурам, що здійснюють незаконні операції з тимчасово окупованими терористами територіями. Вони забезпечували відправлення грошей до “головного офісу” в Луганську.

“При цьому підприємці регулярно сплачували податки т.зв. “ЛНР”, які йшли на фінансування незаконних збройних формувань терористів”, – зазначають у відомстві.

Співробітники спецслужби затримали спільника бойовиків після зняття з чотирьох підроблених платіжних карток майже 50 тисяч гривень.

За інформацією СБ України, щодня він знімав від 100 до 200 тисяч гривень.

“Під час обшуків за місцем проживання “фінансиста” оперативники СБУ виявили комп’ютерну техніку з великою кількістю персональних даних клієнтів, спеціальне обладнання для зчитування та запису підроблених карток, фальшиві банківські картки, які підтверджують здійснення незаконних фінансових оборудок. У підозрюваного також вилучили понад 6 тисяч доларів США”, – йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму). Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
У Києві викрили конверт-центр, що фінансував “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна