Окупанти в Криму провели олімпіади з української та кримськотатарської мов

 

У так званому “міністерстві молоді та спорту” анексованого Росією Криму повідомили про проведення олімпіад з кримськотатарської та української мов.
За даними відомства, заходи відбулися в рамках російської олімпіади школярів і студентів, інформує сайт “Крим. Реалії“.

У відомстві зазначили, що цей конкурс, організований російським міністерством науки і Казанським федеральним університетом, у Криму провели вперше. В олімпіаді взяли участь понад 250 школярів 10-11 класів та студенти ВНЗ.

Формально, за твердженням окупаційної влади, в т.зв. Республіці Крим державними мовами, крім російської, є українська й кримськотатарська.

Напередодні архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент на заході з питань анексованого Криму в рамках осінньої сесії ПАРЄ заявив, що у Криму під загрозою знищення опинилися українські освіта, культура та україномовний простір. Також він нагадав про закриття українських класів і шкіл на півострові.

Читайте також:
Gorky Look: Як росіяни віддаватимуть нам Крим – “виварку борщу, перекинуту на підлогу”

В Росії заявили, що окупували Крим, щоб захистити свій флот від атаки Києва та НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна