Луценко готовий випустити “сепаратиста” Медяника: немає доказів і на його захист став Іванов. ВІДЕО

 

Екс-“регіонал” Володимир Медяник, затриманий у справі про сепаратизм, може вийти з-під арешту, позаяк на нього не зібрано доказів. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в коментарі телеканалу “112 Україна”.

“Якщо щодо пана Медяника немає достатніх доказів, то він не буде притягуватися до кримінальної відповідальності. Це моя глибока впевненість – в тому, що прокуратура може і повинна звільняти людей, якщо немає достатньо доказів. Я впевнений, що найближчим часом пан Медяник вийде з-під арешту, бо у нас не зібрано доказів про його вину. І це абсолютно нормально в цивілізованій країні”, – сказав Луценко.

Як відомо, 7 серпня 2016 року прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявляла: “Володимир Медяник підозрюється в скоєнні дій по неконституційній зміні кордонів України і сприяння т.зв. “ЛНР”.
Це сталося невдовзі після арешту екс-голови фракції Партії регіонів у ВР луганчанина Олександра Єфремова. Медяник також був арештований.
Тоді Луценко заявляв: Медяника можуть випустити в разі співпраці зі слідством, але обіцяв нові затримання.

1 жовтня Володимир Медяник оголосив голодування до проведення перехресного допиту його та основних свідків. 20 жовтня стало відомо, що екс-“регіонал” припинив голодування.

За два тижні в мережі з’явилося відео перехресного допиту екс-депутатів від Партії регіонів Володимира Медяника і Володимира Ландіка в ГПУ.

Свідчення на захист Медяника дав також блогер і журналіст, колишній прокурор із Луганщини Сергій Іванов, який заявив, що Медяник був лише медіатором, посередником між сепаратистами й українською владою.

Як відомо, Володимир Медяник був депутатом від Партії регіонів з 2012 по 2014 рік. У Луганську в нього залишається торговельний бізнес на окупованій “ЛНР” території.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна