Доба АТО: троє поранених, 39 обстрілів, бойовики знову задіяли “Град”

 

За минулу добу, 21 жовтня, в зоні АТО загиблих серед українських військовослужбовців немає, троє бійців зазнали поранень. Про це на брифінгу повідомив речник  Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Загалом за добу російсько-окупаційні війська 39 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників, повідомив раніше штаб АТО.

“На Луганському напрямку за добу зафіксовано 12 ворожих обстрілів, три з них із важкого озброєння. Після паузи бойовики знову застосували реактивну систему залпового вогню БМ-21 “Град”, випустивши 15 реактивних снарядів. Вогонь вівся з боку н.п. Стаханов”, – зазначив Лисенко.

Поблизу Новозванівки українські війська утримали позиції під артилерійськими та мінометними обстрілами. Окупанти також застосували легке озброєння майже по всьому фронту – у Станиці Луганській, Жовтому, Кримському та у Попаснянському районі.

На Донецькому напрямку відбулось 9 обстрілів. В Луганському російсько-окупаційні війська застосовували проти українських воїнів міномети 82-го калібру, кулемети, гранатомети та вогонь БМП. В районах Авдіївки, Верхньоторецького обстріли тривали з озброєння танка, мінометів 82-го та 120-го калібрів.

“Щільність вогню дуже висока, було випущено майже 150 мінометних мін різного калібру”, – сказав речник Міноборони.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 18 випадків відкриття вогню, шість – з важкого озброєння. Активні бойові дії тривають на ділянці Красногорівка-Мар’їнка та Павлопіль-Широкине.

“Окупанти активно застосовують важке озброєння. Через вчорашній обстріл частина Красногорівки лишилася без світла, там пошкоджено будівлю закритої трансформаторної станції”, – повідомив полковник Лисенко.

У Водяному ворог вів вогонь з використанням ствольної артилерії 122-го калібру та мінометів калібру 120 мм, зазанчає також прес-служба штабу АТО.

 

Читайте також:
У вбитого бойовика знайшли записи про “сакральну місію Росії” та про “духовний центр планети”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.