Мирні ініціативи Росії – тільки прикриття для посилення військового протистояння, – Турчинов

 

Секретар РНБО України Олександр Турчинов наголосив, що мирні ініціативи російської сторони “є тільки прикриттям для посилення військового протистояння“. Про це він заявив наради з військовим керівництвом АТО, йдеться в повідомленні РНБО.

“Українські військові готові до будь-якого розвитку подій. Позиції на лінії зіткнення укріплені та утеплені. Всі спроби прорвати нашу лінію оборони російсько-терористичними угрупованнями – приречені”, – наголосив Турчинов.

За словами Турчинова, обстановка в зоні проведення АТО залишається дуже напруженою, насамперед, на маріупольському напрямку: “Найбільша кількість провокацій та інтенсивність обстрілів здійснюється в районі Мар’їнки, Красногорівки, Водяного та Широкиного”.

“Навіть під час проведення переговорів у нормандському форматі обстріли українських позицій з боку російського агресора не припинялись”, – сказав він, додавши, що під час його перебування у Водяному та на українських позиціях, найбільш наближених до окупованого агресором Комінтернового, російська артилерія безперервно вела вогонь по наших позиціях.

“Такі дії російсько-терористичних угруповань доводять ницість та блюзнірство заяв Путіна на міжнародних переговорах щодо припинення вогню, та чітко окреслюють межі його “щирого бажання врегулювати конфлікт”, – сказав Турчинов.

Читайте також:
Росія хоче розвивати дружні відносини з Україною

Україна отримає доступ до неконтрольованої частини кордону після виборів на Донбасі, – АП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна