Латвія видворила російську пропагандистку з агентства Russia Today

 

Співробітниками прикордонної охорони Латвії  в Юрмалі затримана співробітниця російського інформагентства “Россия сегодня” (Russia Today) Елла Таранова. Вона була учасницею конференції “Балтійський форум”, що проходить у готелі “Балтік біч”.

Як повідомив директор “Балтійського форуму” Олександр Васильєв, зараз Таранова чекає депортації в Росію, передає ТАСС.

“Неодноразовий учасник нашого форуму Елла Таранова сьогодні була затримана в готелі “Балтік біч” в Юрмалі. Їй оголосили, що вона перебуває в списку небажаних осіб, ввечері її вишлють з країни”, – сказав Васильєв.

За його словами, Таранова прилетіла на конференцію вранці 21 жовтня у складі групи приблизно з десятка журналістів із Росії. Через кілька годин після заселення в готель її викликали до стійки реєстрації, де двоє співробітників прикордонної охорони повідомили, що росіянка в “чорному списку” і повинна залишити Латвію.

“З нею представник форуму і співробітник російського консульства. Ввечері вона вилетить до Москви”, – розповів Васильєв.

Список осіб, яким заборонено в’їзд на територію країни, у Латвії почали складати в 2014 році після анексії Росією Криму та російської агресії на Донбасі.

Читайте також:
ЗС Латвії посилили готовність перед загрозою військової агресії Росії

Британія побоялася закрити рахунки Russia Today після погроз із Москви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна