В США пройшли останні найзапекліші теледебати між Клінтон і Трампом. ВІДЕО

 

Кандидати в президенти США Гілларі Клінтон і Дональд Трамп під час третіх і останніх теледебатів посперечалися зокрема про право на носіння зброї, секс-скандал за участю пана Трампа та президента Росії Володимира Путіна, інформує ВВС.

Свої дебати кандидати почали в Університеті Невади, відмовившись потиснути один одному руки. Вони не потисли руки і після завершення дебатів.

Модератором був журналіст телеканалу Fox News Кріс Воллес.

Дебати почалися стримано, але поступово переросли в запеклу суперечку, де опоненти постійно перебивали один одного.

Трамп назвав Клінтон “дуже поганою жінкою”, на що кандидатка від демократів порадила республіканцеві перестати “скиглити” через те, що він програє на виборах.

Телевізійні дебати в Лас-Вегасі почалися з питання про Верховний суд і те, як слід трактувати конституцію США.

Гілларі Клінтон пообіцяла відстоювати права жінок і права представників сексуальних меншин.

Дональд Трамп сказав, що захищатиме другу поправку конституції про право на носіння зброї.

Водночас пані Клінтон вважає, що запровадження суворішого контролю за власниками зброї не суперечить цій поправці. Вона пропонує запровадити ретельнішу перевірку власників зброї.

Незабаром після початку дебатів кандидати в президенти торкнулися питання відносин з Росією.

На ремарку Трампа, що Володимир Путін “не поважає” Клінтон, кандидатка від демократів відповіла, що російський президент просто хотів би, щоб президентське крісло посіла його маріонетка, натякнувши на підтримку Путіним її суперника.

“Це тому що Путін хотів би бачити маріонетку на посаді президента”, – сказала Клінтон.

“Це ви – маріонетка”, – заперечив Трамп, сказавши, що сам не буде маріонеткою Путіна, і додав, що Гілларі Клінтон не подобається Путін через те, що той “перехитрив” адміністрацію демократів в усіх напрямках.

“Я не знайомий з Путіним, хоча він добре відгукувався про мене”, – сказав Дональд Трамп, припустивши, що якщо стане главою держави, то зможе налагодити відносини з російським президентом.

“Їй не подобається Путін, тому що Путін перехитрив її в Сирії і всюди”, – відрізав Трамп.

Суперники обговорили війну в Сирії і ситуацію в Алеппо та іракському Мосулі.

Клінтон сказала про можливе запровадження безпольотної зони над Сирією, а Трамп звинуватив її в тому, що вона частково відповідальна за те, що відбувається в Сирії.

Коли Гілларі Клінтон почала перелічувати свої численні досягнення за останні 30 років, порівнявши їх із заслугами свого опонента, Дональд Трамп заявив: “Це вона дала нам “Ісламську державу”, будьте в цьому впевнені так, як у тому, що ви сидите тут”.

У відповідь на запитання, чи визнає він результати виборів, Дональд Трамп сказав, що прийме це рішення під час голосування.

“Я скажу про це свого часу, поки що збережу інтригу”, – зазначив він.

“Щоразу, коли щось йде не так, як хоче Дональд, він говорить, що це сфальсифіковано проти нього, що б це не було”, – відповіла на це Клінтон.

Щодо скандалу, який викликали заяви кількох жінок про сексуальні домагання з боку пана Трампа, він заявив, що не вибачався перед своєю дружиною, оскільки він не робив нічого поганого.

Раніше він відкинув всі звинувачення у сексуальних домаганнях на свою адресу, назвавши повідомлення в ЗМІ частиною передвиборчої кампанії його опонентки.

Опитування громадської думки свідчать, що після низки звинувачень в сексуальних домаганнях Дональд Трамп втрачає підтримку ключових штатів.

Останніми днями він багато критикує сам виборчий процес, застерігає про “масштабні підтасування” і заявляє, що голосування “абсолютно сфальсифіковане”.

Крім того, кандидати в президенти під час третього раунду теледебатів обговорили аборти, національний борг, систему охорони здоров’я і соціальної допомоги, імміграцію, економіку та Верховний суд.

Читайте також:
Другі теледебати між Клінтон і Трампом:
говорили про жінок, закони, Сирію та хвалили один одного

Гілларі Клінтон виграла перші теледебати в Трампа. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна